Hva er styrkeløft?


Styrkeløft er en idrett som består av tre øvelser som svært mange har vært borti i forbindelse med annen trening.

Første øvelse er knebøy, der løfteren tar vektstanga bakpå nakken fra et stativ. Løfteren skal deretter bøye knærne og senke kroppen inntil overflaten av låret ved hofteleddet er lavere enn toppen av kneet. Det er betydelig lengre ned enn de fleste som trener vanlig vekttrening gjør, og utgjør svært mange kilo i forhold til å stoppe ved 90 grader i kneleddet.

Andre øvelse er benkpress, som de aller fleste har vært borti i gymtimen på skolen. Løfteren ligger flat på en benk, og løfter stanga ut av stativet, for deretter å senke den ned til den berører brystet. Stanga skal ligge urørlig på brystet før den presses jevnt ut til strake armer.

Siste øvelse er markløft, der stanga ligger på gulvet ved start. Løfteren skal gripe stanga med et valgfritt grep, og løfte den opp i en bevegelse til løfteren står rett.

Løftene blir bedømt av tre dommere (en hoveddommer og to sidedommere), og man må ha godkjent fra minst to av dommerne for at løftet skal regnes som godkjent.

I utgangspunktet er det enkle og greie øvelser, men det finnes en hel del tekniske regler i forbindelse med utførelsen som gjør at løftet kan bli underkjent selv om man klarer å få det opp.

Åpningstider:


  • 24 timers muligheter, hele året.
  • Adgang med nøkkelkort.

  • Folk å treffe på hverdager:
  • 17:30 - 20:00

Sponsorer